Lupta cu kilogramele

Unii spun ca e o lupta ce tine toata viata, ca o data ce ajungi la greutatea dorita, trebuie toata viata sa ai grija ce mananci si cum ca sa nu te ingrasi din nou. Poate au dreptate, dar mie personal imi place sa cred ca nu e asa, de ce? Pentru ca fiecare kilogram in plus care ne pune in pericol sanatate este o expresie a dezechilibrului interior, o materializare a aspectelor pe care nu le acceptam in viata noastra, o metafora a trecutului pe care-l ducem cu noi.

Cred ca daca procesul de slabire este unul in primul rand de dezvoltare personala, de introspectie interioara, atunci nu trebuie sa pazim cu pusca rezultatul greu obtinut de frica recidivei. Cred ca daca ajungem la finalul drumului catre o greutate normala, iubindu-ne pe noi insine, atunci nu vom punem in gura nici o imbucatura in plus, fata de ceea ce avem nevoie. Si vom face asta nu dintr-o abstinenta autoimpusa ci pentru ca ne respectam si ne indragim suficient de mult incat sa ne respectam corpul atunci cand ne spune ca numai are nevoie de hrana. Cred ca orice drum spre silueta „ideala” trebuie sa treaca prin castigarea respectului fata de propriul corp, fata de modul in care se contorsioneaza, se schimba, se metamorfozeaza pentru a ne indeplini toate dorintele.

Stiu ca e un cliseu, dar am ajuns sa-l traiesc la un nivel din ce in ce mai profund si atunci simt nevoia sa spun si eu ca, trupul nostru este templul nostru. Si spun asta cu deosebita recunostinta pentru fiecare parte a mea, care este alaturi de mine inca de la conceptie, pentru corpul care mi-a sustinut cresterea, care mi-a suportat crizele, care m-a ajutat sa materializez minunea din viata mea. Simt profunda recunostiinta pentru corpul meu, pentru drumul pe care l-a parcurs alaturi de mine, de cele mai multe ori tacut si renegat. El este cel care imi indeplineste in fiecare clipa dorintele si cel care-mi ofera libertatea de a experimenta. Multumesc pentru ca mi-ai fost cel mai bun prieten!

Acest articol a fost publicat în Psihologul la dieta. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.